Primavera en la Costa Azul, de Josep Nogué Massó - Cultura i Paisatge

“Primavera en la Costa Azul”

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Primavera en la Costa Azul

Primavera en la Costa Azul  OP
Primavera
Logo Masterpieces

Primavera en la Costa Azul

Josep Nogué Massó (Santa Coloma de Queralt, 1880 – Huelva, 1973)
Cap al 1922
Oli sobre tela
112 x 136 cm
Museo Nacional del Prado (dipositat al Museo de Jaén)

Dins de les arts, especialment durant les últimes centúries, la pintura ha tingut un paper preponderant per sobre la resta. Cada una de les comarques que forma la Ruta del Cister disposa del seu conjunt de pintors, més o menys destacats, des del segle XVII i fins avui dia.

D’aquest conjunt de creadors només alguns, els més destacats, han pogut dedicar-se a la pintura, però encara han estat menys els que les seves obres han passat a formar part de les col·leccions dels grans museus.

Entre ells destaca Josep Nogué Massó, artista nascut a Santa Coloma de Queralt el 1880. Incansable pintor, professor, decorador, museòleg, viatger… Desenvolupà la seva carrera principalment a Jaén, Barcelona, Madrid i Roma. Participà en innumerables exposicions, nacionals i internacionals, i la seva producció fou mereixedora de reconeixements de primer nivell.

Per desgràcia és un autor molt poc representat als museus catalans. Un artista a reivindicar, amb una producció impressionant i obres tan especials com aquesta obra amb la que Nogué Massó participà en l’exposició Nacional de Belles Arts de Madrid el 1922, on obtingué la segona medalla. El MAMT, Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona disposa d’un interessant conjunt de peces i documentació.

Damià Amorós Albareda.

© Fotografies:
Una primavera en la Costa Azul © Museo Nacional del Prado.
Josep Nogué a l’any 1901 © MAMT – Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.