Frontal-retaule de l'església d'Anglesola - Cultura i Paisatge

Frontal-retaule de l’església d’Anglesola

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Logo Masterpieces

Frontal-retaule de l’església d’Anglesola

Mestre d’Anglesola
c. 1320
Relleu sobre pedra
106,7 x 245,1 x 19,7 cm
Església d’Anglesola
Museum of Fine Arts of Boston

De vegades hem d’anar lluny per conèixer allò que és nostre. Agafar perspectiva per veure millor una cosa propera. Per conèixer un dels millors escultors del gòtic a Catalunya, i veure la seva millor peça, s’ha d’anar a Boston.

Des del 1924 el Museu de Belles Arts de la ciutat exposa el frontal-retaule d’Anglesola. Una obra excepcional de l’escultura gòtica catalana realitzada per l’església de Sant Pau de Narbona. Després de ser traslladada a Barcelona, viatjà cap a París i més tard venuda al museu americà per 65.000 dòlars. Vinculat, iconogràficarnent, al culte a la Mare de Déu.

Poc sabem del seu creador, i com resulta habitual en el món de la història de l’art, van batejar-lo amb la seva obra cimera: Mestre d’Anglesola. Fou un mestre destacat i participà en empreses importants vinculades a Tàrrega, Lleida o Poblet.

Damià Amorós Albareda

© Fotografia: Retaule gòtic (S. XIV) o compartició central de l’altar de la Verge d’Anglesola, atribuit al Mestre d’Anglesola (106,7 x 245,1 x 19,7 cm). Actualment es troba al Museum of Fine Arts de Boston, Massachusetts (USA) License of Museum of Fine Arts, Boston.

Per saber-ne més:

Article: Felip d’Anglesola. President de la Generalitat de Catalunya (gener-desembre de 1380) de Josep Maria Sans Travé . (Cultura i Paisatge #11)

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.