10 anys fent Cultura i Paisatge - Cultura i Paisatge

10 anys fent Cultura i Paisatge

Editorial

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Fent molt bona feina.
Ho manifesto en nom dels que hem liderat el projecte i dels que l’hem dut a terme. N’estem orgullosos perquè estem satisfets de la nostra feina. Hem publicat més de dos-cents articles de més de cent cinquanta col·laboradors. Hem procurat tractar cada un d’aquests treballs com si haguéssim de parar taula per a la festa major: buscant sempre l’excel·lència fotogràfica, gràfica i de disseny. I tot ho hem fet amb la complicitat de la gent que ens ha ajudat, de les persones que ens han obert les portes de centenars d’indrets sovint massa tancats, i dels que ens han facilitat la nostra tasca en gran mesura, no només per fer bé la seva feina, sinó per la voluntat d’expressar una implicació manifesta amb el territori per damunt de qualsevol projecte individual.

Hem de donar les gràcies a la gent dels arxius, dels museus, als responsables de col·leccions institucionals i privades. Gràcies a ells sovint hem pogut accedir a fotografies o documents inèdits, alguns publicats per primera vegada. També volem agrair la feina als fotògrafs de capçalera i als que de forma individual ens han facilitat el seu treball, sovint sense rebre res més a canvi que el seu nom al peu de fotografia. Som conscients que el disseny de la revista destaca per la seva qualitat i impacte fotogràfic: és la marca de la casa. Moltes gràcies.

Ens traiem el barret i fem una efusiva genuflexió de respecte i admiració davant dels autors dels textos que han protagonitzat els diferents articles i treballs de la revista. La llista d’autors que han publicat a Cultura i Paisatge és de divisió d’honor. El seu prestigi és el de la revista, el seu talent ens ha fet sentir segurs del que anàvem a publicar. És un orgull poder treballar amb gent de tanta vàlua intel·lectual i humana, però encara ho és més conèixer-los i tenir l’oportunitat de compartir una conversa intel·ligent. Moltes gràcies.

I finalment permeteu-me fer un agraïment intrínsec als de casa. I ho faig en els dos vessants de la nostra organització: als que formen part del consell editorial i als que fan la revista, físicament. Els primers són l’essència de la revista, els que vetllen per la qualitat de la matèria primera i els que tasten el primer destil·lat que surt de l’alambí. Si la revista té un criteri i un camí és gràcies a ells. Gràcies. I finalment, de forma íntima i emotiva, als que serveixen l’àpat final: les que maqueten, dissenyen, projecten, corregeixen, munten i tornen a començar quan una cosa no queda prou bé. La nostra publicació és excel·lent perquè hi ha un equip extraordinari, davant, darrere i al costat, que ho fa possible. Moltes gràcies.

I a les institucions i empreses que ens ajudeu a finançar el que un projecte com aquest representa. Sabem que sou conscients que, amb la vostra decisió, feu possible que aquest territori pugui presumir de tenir una revista com Cultura i Paisatge. Sabem que n’esteu orgullosos; nosaltres també ho estem de vosaltres. Moltes gràcies.

I, finalment, vull felicitar els que vetllen per la Cultura i els que pateixen pel Paisatge: esteu de sort perquè hi ha gent, com vosaltres, que sap apreciar això que ara teniu a les mans: un producte singular fet per gent extraordinària.

Moltes gràcies

Josep Maria Rovira i Valls
Director

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.