3ª edició del FESTIVAL JORDI SAVALL “A LA VIDA” - Cultura i Paisatge

3ª edició del FESTIVAL JORDI SAVALL “A LA VIDA”

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

La tercera edició del Festival Jordi Savall, que ha establert la seua seu a Santes Creus (Alt Camp), es consolida el millor exponent cultural musical de la Conca de Barberà i de l’Alt Camp i com un festival de prestigi i de referència internacional.

El Festival Jordi Savall és el festival de música antiga que dirigeix el reconegut intèrpret i director Jordi Savall. Tindrà lloc entre els mesos de juliol i d’agost de 2023 a Montblanc, Poblet i Santes Creus amb un programa de concerts dels diversos conjunts musicals dirigits pel mestre Jordi Savall.

Montblanc i Poblet oferiran concerts amb músiques que fan referència al diàleg i a la memòria al llarg de la història. La presència femenina serà la protagonista als concerts del Reial Monestir de Santes Creus amb projectes liderats per dones.

Aquesta tercera edició estarà dedicada “A LA VIDA” amb una gran diversitat de concerts inspirats en la llibertat, en la natura i en la figura de la dona.

Imatge del Festival Jordi Savall 2023: Floriran roses damunt l’aigua de Francesca Llopis

La imatge del Festival Jordi Savall 2023 és una obra de l’artista catalana Francesca Llopis Floriran roses damunt l’aigua és i està dedicada a les dones intèrprets i compositores que protagonitzaran aquesta nova edició del festival.

Destacades figures internacionals al Festival Jordi Savall 2023.

Volem destacar la participació al festival d’artistes i solistes internacionals com la cantant cubana Teresa Yanet, que actuarà el 13 d’agost amb un programa matinal dedicat a la música afrocubana. També el de la reconeguda violinista Lina Tur Bonet i la destacada pianista russa Olga Pashchenko, que interpretaran diverses sonates de Ludwig van Beethoven i Franz Schubert el 14 d’agost per la tarda. A més, l’11 d’agost per la tarda comptarem amb un concert liderat per la cantautora algeriana Miléna Kartowski-Aïach, que oferirà al voltant de les músiques jueves d’Algèria.

Finalment, també volem destacar les conferències que acompanyaran alguns d’aquests concerts i que comptaràn amb la participació de la politòloga iraniana i exiliada política Nazanin Armanian qui oferirà una de les conferències del festival sobre la siutació de la dona a l’Iran. També hi formarà part la historiadora de l’art Mar Medinyà.

Festival Jordi Savall a Santes Creus. © Festival Jordi Savall

El Festival ha convidat un conjunt musical d’Ucraïna que protagonitzarà un dels principals concerts

El ferm compromís amb la vida que vol transmetre el Festival Jordi Savall 2023 vol oferir un concert molt especial el 15 d’agost per la tarda: el que tindrà com a protagonista convidada la Liatoshynski Capella, formada per diversos músics provinents d’Ucraïna. Amb el títol Mater Dolorosa, faran un diàleg de composicions marianes d’autors ucraïnesos i europeus en homenatge a les víctimes de les guerres, especialment les víctimes civils de la guerra d’Ucraïna.

Compromís amb la creació jove i emergent

El Festival segueix compromès amb la creació jove i emergent i enguany habilita diversos escenaris a projectes liderats per músics d’aquesta generació. És el cas de la jove Miléna Kartowski-Aïach i també del conjunt The Ministers of Pastime, als quals el festival ha ofert una residència artística per a la preparació del seu repertori i també una gira europea que compta amb el suport de l’Associació Europea de Festivals de Música, de la que el Festival Jordi Savall forma part.

El Festival Jordi Savall 2023 tindrà lloc els dies 28 i 29 de juliol a Montblanc; el 30 de juliol a Poblet; i els dies 11, 12, 13, 14 i 15 d’agost a Santes Creus.

Tota la programació i venda d’entrades a: http://festival.jordisavall.com

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.