Agustí Puig: La poètica del gest, al castell de Vila-seca - Cultura i Paisatge

Agustí Puig: La poètica del gest, al castell de Vila-seca

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El Castell de Vila-Seca acull, de la mà de la Fundació Vila Casas, l’exposició Agustí Puig, La poètica del gest. Una proposta per reivindicar l’obra d’un creador que ha sabut, com pocs, fer sentir la vigència de la pintura en uns anys on es desdibuixen les fronteres, i ha estat capaç de fer-ho amb una expressivitat captivadora que conté, alhora, el batec i la memòria del temps.

Natàlia Chocarro, comissària de l’exposició, ha explicat que “Agustí Puig és un gran virtuós de l’art i que com autor autodidacta que és li permet treballar tant la pintura, com la ceràmica, com l’escultura o l’obra gràfica”. I ha afegit que “utilitza tota un seguit d’estris molt comuns per adaptar l’univers que vibra”.

En el marc del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vila-seca, i la Fundació Vila Casas La poètica del gest d’Agustí Puig, és una exposició que aplega una seixantena d’obres, dues d’elles creades ad hoc per a l’equipament de Vila-seca.

Exposició “La poètica del gest" de l’artista Agustí Puig al Castell de Vila-seca. © Castell de Vila-seca

Pintures, xilografies, escultures i ceràmiques formen part d’aquesta mostra, una mixtura plàstica de la qual exhala el gest vital de l’artista. Puig presenta un treball de manufactura ràpida i vigorosa, en què els colors terrosos, els rogencs, blancs i negres esdevenen espais de reflexió sobre l’essència de la vida. Influït per la transavantguarda, el còmic i el disseny gràfic, l’artista reivindica les arrels de l’art pop en una producció artística que té l’home i el seu context com a eix del seu treball.

L’artista ha volgut destacar les dues obres de grans dimensions realitzades especialment per aquesta exposició , i que li han servit per a renovar noves formes i nous formats amb els que treballar.

Exposició “La poètica del gest" de l’artista Agustí Puig al Castell de Vila-seca. © Castell de Vila-seca

Agustí Puig (Sabadell, 1957)

Inicia el recorregut d’exposicions individuals a la seva ciutat natal i poc després les seves obres s’exposen a Barcelona (galeria René Metras) i (galeria Àmbit), a Madrid (Galería Egam) i a València (galeria Luis Adelantado).

Més endavant recorre diverses galeries d’aquestes ciutats i exposa, entre d’altres, a Girona, Lleida, Palma de Mallorca, Ourense, Vigo, Salamanca, Andorra, Lisboa, Londres, París i també a altres ciutats de França, Alemanya, el Japó i els Estats Units, on des de l’any 2014, hi exposa de manera regular, a la seu de Nova York i Sant Francisco de la galeria Franklin Bowles.

L’exposició “La poètica del gest” de l’artista Agustí Puig al Castell de Vila-seca es podrà visitar fins el 17 de setembre de 2023.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.