Carme Solé Vendrell porta «WHY? VALLS» al Museu de Valls - Cultura i Paisatge

Carme Solé Vendrell porta «WHY? VALLS» al Museu de Valls

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El Museu de Valls obre la primavera artística amb «WHY? VALLS. Carme Solé Vendrell. Il·lustració, pintura, escultura».

L’exposició, comissariada per Jaume Escala, recull la trajectòria de cinquanta anys de treball artístic de Carme Solé Vendrell, considerada una de les millors il·lustradores del país. L’artista exposa il·lustracions, però també pintura i escultura, les tres disciplines que cultiva alhora i que s’influeixen mútuament.

WHY?

L’exposició es fa ressò de la campanya WHY? Per què?, on denúncia la vulneració dels drets dels infants, una problemàtica que malauradament, continua d’actualitat.

Amb WHY?, la Carme Solé dóna veu als infants que no la tenen, i que veuen vulnerats els seus drets més fonamentals. Juntament amb el cantautor Jaume Escala, van pensar que aquests infants havien de sortir al carrer, pintant teles amb traços negres de rostres de criatures, i penjant-les als balcons perquè tothom els pogués veure, transformant al mateix temps els carrers de les ciutats  en una galeria d’art. 

L’artista pretén que aquests rostres viatgin per viles i ciutats d’arreu, per tal de difondre aquest missatge, que siguin respectats els Drets dels Infants recollits en la convenció de Nacions Unides el 1989.

WHY? s’ha pogut veure a Barcelona, Ripoll, Cardedeu, Ullastrell, Cornellà, Badalona, Montserrat, Manresa, Girona, València, Madrid, Gijón, Córdoba i Roma, en col·laboració amb institucions i infants d’arreu.

Carme Solé Vendrell - Why? Valls al Museu de Valls
L'artista Carme Solé Vendrell

Carme Solé Vendrell

Carme Solé Vendrell neix a Barcelona, al barri d’Horta. Estudia pintura a l’escola Massana i edita el seu primer llibre el 1968. També s’educa en el món del teatre i això es reflecteix en la seva mirada a l’hora de crear les imatges. La seva obra es distingeix pel tractament del color i de la llum.

El 1979 per Benet i el seu roure, li és atorgat el Premio Nacional de Ilustración. I amb el seu llibre La Lluna d’en Joan, comença la seva carrera internacional. Amb els anys ha il·lustrat textos de Miquel Martí i Pol, Maria Aurèlia Capmany, Salvador Espriu, Pere Calders, Joana Raspall, Mercè Rodoreda, Bertolt Brecht o Gabriel García Márquez.

També il·lustra La Bíblia i Els nens del mar, pel qual rep el premi Octogone de Fonte, en considerar que el seu contingut creava un abans i un després en els llibres per a infants. Pel poema La Croada dels nens se li concedeix el premi Nacional de Cultura, el 2012, i comença a pintar rostres d’infants.

Ha rebut també la Medalla de Oro al Mérito en las Belles Artes, i la seva obra s’ha exposat al Palau de la Virreina i al Palau Robert de Barcelona, al Centre Pompidou a París, al Museu Nacional de Taiwan, i actualment està exposada a la BNE Biblioteca Nacional de España a Madrid.

En aquesta exposició al Museu de Valls exposa una àmplia selecció de la seva obra.

La Carme Solé Vendrell té vinculacions familiars a Valls a través del seu avi matern.

Carme Solé, ha il·lustrat centenars de llibres, editats arreu del món. El seu darrer llibre, Mitama i la cançó del mar s’ha publicat recentment.

L’exposició «WHY? VALLS. Carme Solé Vendrell. Il·lustració, pintura, escultura», es podrà veure del 20 d’abril fins al 30 de juny al Museu de Valls.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.