El llegat de les Decennals del 2021+1 - Cultura i Paisatge

El llegat de les Decennals del 2021+1

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Les Decennals són les festes votives que la ciutat de Valls dedica a la seva patrona, la Mare de Déu de la Candela, que se celebren de forma extraordinària cada deu anys, cada any acabat en u. Tocava fer-les, per tant, l’any 2021, però a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19 es van haver d’ajornar.

Les Decennals són tan emblemàtiques per a la ciutat que no poden perdre ni que sigui per la pandèmia l’orgull de la seva celebració, acabada, com sempre en u. Així doncs, un any més tard, es van celebrar esplèndidament del 28 de gener al 6 de febrer de 2022 o, com diem a Valls, de l’any 2021+1.

L’article que acompanya aquesta notícia, fou publicat a l’edició en paper de Cultura i Paisatge el mes d’octubre de 2021, amb el mateix títol: El llegat de les Decennals del 2021+1.

Parlem de: l’orgue de Valls, la recuperació de les fonts monumentals de 1921 -d’Esteve Monegal– i de 1971 -de Carles Buïgas, la restauració de l’antiga església de Sant Francesc, i l’homenatge a dues vallenques – l’aviadora Dolors Vives i Rodon i la científica Maria Murtra i Casanovas – amb sengles quadres a la Galeria de Ciutadans i Ciutadanes Il·lustres constitueixen una part important del llegat que les Decennals de 2021+1 deixaran a la ciutat de Valls.

Font monumental de Carles Buïgas a la Font de la Manxa de Valls.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.