El Tibidabo celebra els seus 120 anys d’història - Cultura i Paisatge

El Tibidabo celebra els seus 120 anys d’història

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

»   El parc d’atraccions commemora el seu 120è aniversari amb una gran Festa Major que ha servit com a homenatge als seus socis i als antics treballadors i treballadores

»   S’ha presentat la nova experiència del Parc, el TibiTour, una visita històrica que farà un recorregut pels espais més emblemàtics i permetrà conèixer la història desconeguda de Barcelona al cim del Tibidabo

 

 

TibiTour, la nova experiència per reviure la història

El mateix diumenge s’ha pogut estrenar per primera vegada la nova experiència que estarà disponible per a tots els visitants a partir del mes de novembre, el TibiTour. Es tracta d’una visita històrica per alguns dels espais més reconeguts del Tibidabo, com l’Estació del Funicular, la Torre de la Aigües o l’Estació de Ràdio Barcelona, així com algunes de les atraccions més emblemàtiques, com la Talaia, l’Avió o el Museu dels Autòmats.

El propòsit del TibiTour és donar a conèixer a tothom la història més desconeguda de la ciutat de Barcelona, des del punt de vista del cim del Tibidabo, a través de les anècdotes i curiositats que han succeït durant aquests 120 anys d’història, com per exemple, quan el reconegut productor de cinema, Walt Disney, va oferir un xec en blanc per comprar el Museu dels Autòmats.

 

 

La visita té una durada aproximada d’una hora i mitja, i es podrà realitzar cada dia d’obertura del parc a partir de les 10h. Les entrades es podran adquirir, a partir del dilluns 8 de novembre, a la web del Tibidabo i el TibiTour serà una realitat per al públic a partir del 13 de novembre.

Tibidabo, 120 anys de compromís amb Barcelona

El 29 d’octubre de 1901 es va inaugurar oficialment el Parc d’atraccions Tibidabo amb la seva primera gran atracicó, el funicular, que connectava al ciutadans de Barcelona amb el cim de la muntanya. Les primeres carrosseries estaven fetes de fusta i disposaven de 5 compartiments, repartits entre les classes preferent i general, amb una capacitat màxima de 80 passatgers per comboi. Era el primer funicular de l’Estat.

Més endavant, es van anar inaugurant altres atraccions icòniques com el Carrousel Elèctric, el Ferrocarril Aeri, actual embruixabruixes, la Talaia, l’Avió o la Muntanya Russa, única a Europa en aquell moment. El Tibidabo, a partir de llavors, va començar a ser anomenta com la “Muntanya Màgica”, per la màgia que s’hi començava a viure i que l’ha convertit, fins als nostres temps, en un dels espais més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

 

Al llarg dels anys, l’oferta de noves atraccions s’ha anat ampliant amb experiències que ja formen part de l’imaginari col·lectiu de la ciutat, com el Marionetarium, l’Hotel Krüegger, el Virtual Express o el Castell dels Contes. Però el Tibidabo ha mostrat, durant tota la seva història, que és molt més que un parc d’atraccions.

L’aposta per la sostenibilitat que durant tota la seva història ha mantingut el Tibidabo s’ha vist culminada aquest any amb la inauguració del nou funicular Cuca de Llum, convertint-se en la primera de les atraccions del parc i en la manera més sostenible i respectuosa amb el medi ambient d’accedir al cim.

Més enllà de la Sostenibilitat i les Experiències, els eixos estratègics del parc es completen amb l’Educació, amb l’objectiu que els infants i joves que visiten el Parc adquireixi nconeixements mentre es diverteixen i interactuen amb les atraccions. Aquest propòsit es plasmen en projectes cabdals com són les activitats didàctiques o el Fisidabo, un pilar del programa educatiu barceloní empaltat de la cultura STEAM.

La Solidaritat és el quart dels eixos. El Tibidabo és un parc compromés amb la societat i dóna suport a diferents projectes altruites i a iniciatives socials. Actualment, el Parc col·labora amb 14 entitats i fundacions, amb l’objectiu de donar a conèixer als visitants la seva tasca solidària.

En aquest sentit, el Parc d’Atraccions Tibidabo és un aliat estratègic d’UNICEF Comitè Catalunya. L’aliança entre ambdues organitzacions té com a objectiu impulsar el coneixement dels drets dels infants entre la societat i el assistents al Parc. Aquesta sinergia representa un pas més en les accions de sensibilització social que realitza el Tibidabo per difondre missatges de tolerància, solidaritat i respecte entre tots els seus visitants.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.