Els Vinari 2021 premien els vins del Cister - Cultura i Paisatge

Els Vinari 2021 premien els vins del Cister

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

A la Gala de Tardor dels Premis Vinari 2021, celebrada el 8 d’octubre de 2021 a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, es van donar a conèixer els guanyadors de les categories de vins amb criança i diversos premis especials de la novena edició del concurs.

Entre els guanyadors, hi destaquen les dues referències que han obtingut les millors valoracions del jurat: Purgatori 2017 de Família Torres (DO Costers del Segre) ha estat reconegut com a millor vi català del 2021, i el Brut Nature 2017 del celler Carles Andreu (DO Cava) s’ha endut el premi a millor escumós de l’any. 

El Brut Nature 2017 del celler Carles Andreu ha sortit al mercat després de fer criança durant uns 48 mesos; ha estat el millor cava en la categoria d’Escumosos entre 30 i 60 mesos de criança i la puntuació final ha fet que destaqui entre la resta d’escumosos que enguany competien a concurs. 

“El Millor Escumós Català de 2021 és el Brut Nature 2017 de Carles Andreu (DO Cava) un cava fet a Pira (Conca de Barberà) per la família Carles Andreu”

El mateix cava també va rebre la Medalla Vinari Gran Or dels escumosos entre 30 i 60 mesos de criança.

En la Gala de Tardor dels Premis Vinari 2021, el cava Brut Rosat de Castell d’Or (DO Cava), elaborat al celler de Vila-rodona (Alt Camp) amb raïm trepat, va rebre la Medalla VInari Gran Or que l’acredita com el millor dels Escumosos Rosats 2021. El Terrat 2020 de Mas Vicenç (DO Tarragona) de Cabra del Camp (Alt Camp)  va rebre la Medalla Vinari Or, igual que l’Entre 2 2020 de Vidbertus (DO Conca de Barberà) de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) als millors vins blancs joves.

Entre els premis Medalla Vinari Plata als blancs joves de l’edició 2021 hi ha el Xipella 2020 de Clos Montblanc (DO Conca de Barberà) de Barberà de la Conca (Conca de Barberà). Entre els vins negres amb criança Medalla Vinari Plata pel Trepat 2018 de Carles Andreu (DO Conca de Barberà) de Pira (Conca de Barberà). Entre els vins negres de guarda Medalla Vinari Plata pel 996, 2013, de Vidbertus (DO Conca de Barberà) de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà); entre els Escumosos joves fins a 18 mesos de criança Medalla Vinari Plata pel Brut Imperial de Castell d’Or (DO Cava) que s’elabora al celler de Vila-rodona (Alt Camp). Finalment, Vives Ambròs Gran Reserva Tradició 2012 (DO Cava) de Montferri (Alt Camp) va rebre la distinció Medalla Vinari Plata entre els escumosos de més de 60 mesos de criança.

Per a més informació, mireu la notícia a Vadeví.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.