Exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990 - Cultura i Paisatge

Exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El passat 25 de març va tenir lloc la inauguració de l’exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990. L’acte va tenir lloc a l’ajuntament del Pla de Santa Maria, on es podrà visitar fins al pròxim 29 d’abril.

Amb vocació clarament itinerant, l’exposició anirà després a Montblanc i està previst que, posteriorment es pugui traslladar a altres municipis de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà.

L’exposició és la part visible d’un important del treball de recull d’arxius de les Coordinadores Anti-Pla de Residus de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà i d’arxius privats. Tot el material s’ha recollit a la pàgina web https://pladeresidus1990.cat, que s’actualitzarà a mesura que es trobi nou material.

L’exposició és una producció de Cultura i Paisatge, amb el suport de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria i de la Diputació de Tarragona.

EL PLA DE SANTA MARIA, 25 de març de 2022. La inauguració de l’exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990 va tenir lloc a l’ajuntament del Pla de Santa Maria i va comptar amb la presència de l’Il·lm. Sr. Mateu Montserrat, alcalde del Pla i president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, l’Il·lm. Sr. Marc Ayala, diputat de la Diputació de Tarragona, i l’Il·lm. Sr. Josep Andreu, alcalde de Montblanc i del director de Cultura i Paisatge, Josep M Rovira i Valls, junt amb antics membres de les coordinadores anti-pla de residus de l’Alt Camp i la Conca de Barberà i nombrosos assistents.

L’exposició en si és una de les cares visibles del treball de recerca i recuperació de material efectuat amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria. Consta de 8 plafons, que repassen els antecedents, el Pla de Residus de 1990, la formació de l’oposició popular, la cronologia dels fets relacionats i l’aturada del Pla, un audiovisual amb fotografies i un vídeo, fet amb motiu del 10è aniversari, dels fets més importants que tingueren lloc i un follet que resumeix els plafons de l’exposició.

La part més rellevant del treball de recerca és, però, la realització de la pàgina web https://pladeresidus1990.cat, on es va incorporant tot el material que es recupera, molt d’ell provinent de particulars que l’han conservat durant aquests anys, i que arribarà a tenir més de 5.000 documents.

Mentre duri l’exposició, està previst efectuar diverses taules rodones sobre el tema amb alguns dels actors que van intervenir-hi el 1990.Per a més informació i descàrrega de fotografies i documents, entreu la website del projecte https://pladeresidus1990.cat

Exposició Pla de Residus de 1990- El Pla de Santa Maria- Març de 2022

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.