Exposició "Només d’anada" de Piero Sacchetto al Museu de la Vida Rural. - Cultura i Paisatge

Exposició “Només d’anada” de Piero Sacchetto al Museu de la Vida Rural.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

L’Espluga de Francolí, 4 de gener de 2021 – Tenim a la vora una nova exposició d’art contemporani, prorrogada fins al 5 d’abril, que no ens hauríem de perdre. El Museu de la Vida Rural, ens continua sorprenent amb noves propostes innovadores, atrevides i impactants sobre el nostre entorn social, cívic, i natural. Aquesta vegada el convit és per veure a Només d’anada les obres del pintor, filòsof de l’educació i pedagog Piero Sacchetto. Unes peces que tracten el fet migratori a partir de les arts.

Inspirat per Klimt, Kandinsky o Nolde, de l’art abstracte i simbolista de Sacchetto en resulten mapes geogràfics sentimentals que l’artista recrea com si es tractés d’una història, càlida i compartida entre el cel i la terra, entre sorres i superfícies i aigües salobroses.

La seva obra visual neix del fort impacte que li va causar la lectura del llibre “Solo Andata” (2014) d’Erri De Luca: un recopilatori de la poesia de l’autor on reflexiona sobre el viatge i la migració. Sacchetto parla de la seva casual lectura dels poemes i de l’efecte que li provoca: «el resultat va ser donar una forma a pensaments propis que no havia previst compartir. Treballar a partir d’aquest text m’ha permès veure com n’és d’interessant compartir idees i l’enriquiment que suposa».

Exposició Només d'anada. Fotografia © Museu de la Vida Rural.

L’any 2017 presenta l’exposició amb el mateix títol que el llibre d’Erri de Luca, en què expressa les seves reflexions sobre la geografia, el viatge, la vida i la mort a partir de formes, colors, capes de materials sobreposades, espais plens i espais buits… Dit d’altra manera, a partir del llenguatge de la pintura, colors i materials es combinen entre ells per intentar copsar aspectes sempre presents en els fets migratoris.

L’exposició Només d’anada de l’artista italià Piero Sacchetto, a cura d’Eulàlia Bosch, és una coproducció del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i del Museu de la Història de la Immigració de Catalunya, a Sant Adrià del Besòs.

L’MVR és un espai segur. El museu té establert un protocol amb mesures de seguretat i de prevenció d’acord amb la normativa vigent indicada per les autoritats sanitàries competents. L’MVR està obert de dimarts a dissabte de 10.30 a 18.30 h i els diumenges i festius de 10.30 a 14 h.

Només d’anada es podrà veure al Museu de la Vida Rural fins al 5 d’abril de 2021.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.