Exposició Pla de Residus 1990, a Montblanc - Cultura i Paisatge

Exposició Pla de Residus 1990, a Montblanc

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El passat 13 de maig es va inugurar l’Exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990. L’acte va tenir lloc a la sala Sant Miquel de Montblanc, on es podrà visitar fins al proper diumenge 5 de juny.

L’exposició anirà seguidament a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, també a Montblanc.

Aquesta exposició forma part d’un important treball de recull d’arxius de les Coordinadores Anti-Pla de Residus de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà i d’arxius privats. Tot el material s’està recollint a la pàgina web https://pladeresidus1990.cat, que s’actualitzarà a mesura que es trobi nou material.

L’exposició és una producció de Cultura i Paisatge, amb el suport de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria i de la Diputació de Tarragona i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc.

MONTBLANC, 13 de maig de 2022.  Aquest divendres es va inaugurar l’Exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990 a la sala Sant Miquel de Montblanc i va comptar amb la presència de l’Il·lm. Sr. Josep Andreu, alcalde de Montblanc, de l’Hble Sr. Josep Gomis, i de l’Il·lm. Sr. Mateu Montserrat, alcalde del Pla i president del Consell Comarcal de l’Alt Camp,i de l’ex alcalde de Pira, Josep Pijoan, i de Josep M Rovira, director de Cultura i Paisatge, junt amb antics membres de les coordinadores anti-pla de residus de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà i nombrosos assistents.

L’exposició en sí és una de les cares visibles del treball de recerca i recuperació de material efectuat amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria. Consta de 8 plafons, que repassen els antecedents, el Pla de Residus de 1990, la formació de l’oposició popular, la cronologia dels fets relacionats i l’aturada del Pla, un audiovisual amb fotografies i un vídeo, fet amb motiu del 10è aniversari, dels fets més importants que tingueren lloc i un folleto que resumeix els plafons de l’exposició.

La part més important del treball de recerca és, però, la realització de la pàgina web https://pladeresidus1990.cat, on es va incorporant tot el material que es recupera, molt d’ell provinent de particulars que l’han conservat durant aquests anys, i que arribarà a tenir més de 5.000 documents, sobretot fotografies i reculls de premsa.

Mentres duri l’itinerància de l’exposició, està previst efectuar diverses taules rodones sobre el tema amb alguns dels actors que van intervenir-hi el 1990.

Exposició Pla de Residus 1900. Montblanc, 13 de maig de 2022.
Exposició Pla de Residus 1900. Montblanc, 13 de maig de 2022. E/D: Mateu Montserrat, Josep Pijoan, Josep M Rovira, Josep Andreu, Josep Gomis.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.