[FES] 2022: una proposta cultural per construir un món més sostenible - Cultura i Paisatge

[FES] 2022: una proposta cultural per construir un món més sostenible

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El Festival de l’Educació per la Sostenibilitat [FES] es renova coincidint amb la seva quarta edició. El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla tornarà a ser aquesta tardor el punt de trobada de tots aquells que treballen per construir un futur més sostenible.

Enguany [FES] es dividirà amb dues jornades. La primera el divendres 7 d’octubre, centrada en els professionals de l’educació i les arts. I la segona, l’endemà dissabte 8 d’octubre, amb un caire ludicofestiu i pensada per a un públic familiar amb tallers, espectacles i altres activitats.

Divendres 7 d’octubre- Jornada professional
Serà un espai de trobada de la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts.

PROGRAMA
De 17.30 a 18 h – Ponència inaugural | «El meu nom és Univers», amb Lali Bosch
De 18 a 19.10 h – [FES] Inspira | Experiències de 5 centres educatius
De 19.20 a 20 h – Nilak a l’escola
De 20 a 21 h – Taller Les Eines

© Fotografia: FES - Museu de la Vida Rural

Dissabte 8 d’octubre – Jornada ludicofestiva: el [FES] més familiar
Durant tot el dia, el [FES] més familiar comptarà amb: tallers, espectacles, tastos de vins, projeccions de cinema, jocs de pistes, berenar i concert. Un seguit d’activitats dissenyades per a un públic generalista amb ganes d’impulsar petits canvis per fer del planeta un lloc més sostenible ambiental, social, econòmica i culturalment.

PROGRAMA
Matí:
A les 10.30 h – Contacontes amb música i moviment | Al camp!, de La Musca A les 11.30 h – Tallers +8 | Generació [RE] / Sostenibilitat en joc
A les 11.30 h – Tallers +3 | L’aigua en joc / Relats arrelats
A les 12 h – Fem una copa de vi de la DO Conca de Barberà
A les 12.30 h – Espectacle | «Una pedra a la sabata». Teatre visual de Joan Baixas i textos de Perejaume i Joan Brossa A les 13 h – Espectacle | «A quant va la mel?», de La Tresca i la Verdesca
Tarda:
A les 16.30 h – Espectacle | NILAK. Extracte de RUNA d’Amer Kabbani
A les 17 h – Tallers +8 | Generació [RE] / Sostenibilitat en joc
A les 17 h – Tallers +3 | L’aigua en joc / Relats arrelats
A les 18 h – Espectacle | «La Filomena se’n va al mercat»
A les 18 h – Berenar de pa amb xocolata
A les 18.30 h – Fem una copa de vi de la DO Conca de Barberà A les 19.30 h – Concert | «Ses entranyes», de Xarim Aresté

Tallers per educar culturalment per la sostenibilitat
Els cinc tallers de dissabte formen part de la proposta educativa del Museu de la Vida Rural, emmarcada en l’educació cultural per la sostenibilitat. D’aquesta manera, petits i grans podran abordar mentre juguen qüestions com la gestió de l’aigua, la resiliència o els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En un altre ordre destaquem els dos tastos de vins amb els cellers de la Conca de Barberà. Durant tot el dia estarà oberta la Guingueta del Museu, on hi haurà amanides de pasta, entrepans i altres opcions de menjar ecològic i de proximitat.

Entrades
La jornada professional (divendres) serà gratuïta, però requerirà inscripció prèvia; mentre que per la de dissabte l’entrada tindrà un cost de 5 euros, excepte per als menors de tres anys, que serà gratuït. Es poden adquirir en línia a la web del museu i donaran accés a totes les activitats programades al [FES] més familiar.

Un museu sostenible que treballa per la sostenibilitat
El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla treballa la sostenibilitat de manera transversal i és l’eix central del seu projecte educatiu. L’MVR entén que la sostenibilitat no només té una dimensió ambiental sinó que també implica formes de fer en l’àmbit econòmic i en el social. D’aquesta manera, el Museu impulsa diverses accions encaminades a construir un futur més sos- tenible, amb dues de les eines més poderoses per canviar les coses: l’edu- cació i la cultura.

En aquesta línia, des de fa quatre anys, l’MVR celebra el [FES], amb un cap de setmana dedicat a presentar propostes educatives i culturals que puguin ser inspiradores per a docents i famílies a l’hora d’imaginar un futur més sostenible.

Més informació:

MUSEU DE LA VIDA RURAL – FUNDACIÓ CARULLA
museuvidarural.cat
Carretera de Montblanc, 35
43440 – L’Espluga de Francolí
977 870 576
info@museuvidarural.cat

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.