[FES] 2023 al Museu de la Vida Rural - Cultura i Paisatge

[FES] 2023 al Museu de la Vida Rural

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) tornarà a ser aquesta tardor el punt de trobada dels que treballen per construir un futur més sostenible. El Festival d’Educació per la Sostenibilitat [FES] es consolida en aquesta cinquena edició amb la jornada professional del divendres 27 d’octubre, destinada a professionals de l’educació i les arts; i amb la jornada central del dissabte 28 d’octubre, amb un caire lúdico-festiu i pensada per a un públic familiar amb tallers, espectacles i altres activitats.

Jornada professional (divendres 27 d’octubre)

El [FES] professional serà un espai de trobada de la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts. La jornada l’obrirà la ponència inaugural de la periodista i gestora cultural enfocada en la sostenibilitat, Emma Quadrada. Continuarà amb una ronda d’inspiració en què es podran conèixer experiències que combinen arts i cultura amb educació i sostenibilitat.

Enguany, es podran conèixer quatre projectes: Carros, tupines i cançons; IDIL·LI; Projecte Blau; i Educar per transformar (Catesco). Finalment, hi haurà dos tallers per experimentar amb propostes culturals que tracten reptes vinculats a la sostenibilitat; per una banda, «La sostenibilitat des de les arts escèniques» de Hand Made Theatre i, per altra banda, «Perspectives sobre vulnerabilitats i violències des del cos» de la ballarina Sandra Sotelo.

El [FES] familiar (dissabte 28 d’octubre)

El [FES] familiar comptarà amb una quinzena de propostes culturals com jocs, contacontes, tallers, atraccions, itineraris o un concert. Un seguit d’activitats dissenyades per a un públic amb ganes d’impulsar petits canvis per fer del planeta un lloc més sostenible ambiental, social, econòmica i culturalment.

Entre la programació familiar hi destaca el concert del grup Xiula, l’espectacle de titelles «La botigueta», de la Companyia Tanaka Teatre, en què el públic participa, decideix i construeix com fer un consum responsable o la nòria Belle Roue, un cavallet giratori de l’associació L’art des Show fet amb fusta de boscos europeus i accionat de forma manual. També tindrà lloc l’activitat «Els jocs de l’auca d’Ascó», on es posaran en pràctica jocs tradicionals que Joan Amades va recollir i publicar, en particular aquells que es practiquen emprant elements de l’entorn natural i també domèstic, o el contacontes de la companyia Vivim del cuentu que parla sobre el canvi climàtic i la preservació del medi ambient.

Al llarg del dissabte, s’organitzaran cinc tallers, tres dels quals formen part de la proposta educativa del Museu de la Vida Rural, emmarcada en l’Educació Cultural per la Sostenibilitat. D’aquesta manera, petits i grans podran abordar mentre juguen qüestions com la gestió de l’aigua, l’agricultura o els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Durant tot el dia, els assistents també podran visitar l’exposició permanent del Museu de la Vida Rural i l’exposició TROS DE DONA de forma lliure o bé autoguiada, seguint tres itineraris per l’exposició permanent del Museu, entre els quals en destaca l’estrena de la gimcana digital «Les 10 claus de la sostenibilitat».

A la tarda s’oferirà pa amb xocolata per berenar i durant tot el dia estarà oberta la Guingueta del Museu, que oferirà dinar i servei de bar.

Programa i entrades

Tota la programació del [FES] 2023 es pot trobar a https://museuvidarural.cat/fes-2023/, des d’on també es poden comprar les entrades.

[FES] 2023 – Resum de la programació

Divendres 27 d’octubre – El [FES] professional

17.15 h – Ponència inaugural d’Emma Quadrada

18.10 h – [FES] Inspira. Experiències de 4 projectes culturals: Carros, tupines i cançons; IDIL·LI; Projecte Blau; i Educar per transformar, de Catesco

19.10 h – [FES] Experimenta | Tallers amb 2 col·lectius artístics: Hand Made Theatre i Sandra Sotelo

 

Dissabte 28 d’octubre – El [FES] més familiar

De 10 a 14 h i de 16 a 20 h – La «Belle Roue». Nòria ecològica i solidària de l’Associació L’art des Show
10.30 h – Contacontes. La revolta climàtica dels contes de la Companyia Vivim del cuentu
De 10.30 h a 12.30 h – Els jocs de l’auca d’Ascó de l’Associació cultural Lo Llaüt

11.15 h – Tallers pedagògics del Museu de la Vida Rural per a nens de 3 a 8 anys, a càrrec de Còdol Educació

11.15 h – Taller Plantes aromàtiques, amb els cinc sentits, per a majors de 6 anys, a càrrec de la Cooperativa Els Corremarges

12.20 h – Concert de Xiula

De 13.30 a 15.30 h – Dinar a la Guingueta del Museu

16 h – Taller Petjada ecològica, de Biela y Tierra

17 h – Tallers pedagògics del Museu de la Vida Rural per a nens de 3 a 8 anys, a càrrec de Còdol Educació

17 h – Taller Plantes aromàtiques, amb els cinc sentits, per a majors de 6 anys, a càrrec de la Cooperativa Els Corremarges

18 h – Berenar de pa amb xocolata
18 h – Espectacle «La botigueta», de la Companyia Tanaka Teatre

Durant tot el dia

Joc de pistes. Itinerari autoguiat per l’exposició permanent del Museu de la Vida Rural
Dones d’aigua. Itinerari autoguiat per l’exposició permanent i l’exposició TROS DE DONA del Museu de la Vida Rural
Gymkana digital. Itinerari autoguiat per l’exposició permanent del Museu de la Vida Rural

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.