Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps, al Museu de Valls - Cultura i Paisatge

Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps, al Museu de Valls

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

L’exposició, amb el títol «Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps», s’inaugura aquest divendres 22 d’abril a les 20 h al Museu de Valls. Inclou un centenar d’imatges de diversos autors algunes de les quals encara no s’havien exposat mai.

 A finals dels anys noranta el Museu de Valls va iniciar la seva col·lecció fotogràfica, que fins aleshores era inexistent. Diverses circumstàncies hi van confluir, la mort de Francesc Català-Roca, la donació d’imatges de Pere Català Roca i l’interès creixent per l’obra de Pere Català Pic, tant al país com a l’estranger. Tot plegat va fer veure la necessitat de tenir una bona representació de tots ells al fons propi del museu.

 La col·lecció es va centrar en la nissaga dels fotògrafs Català, per la seva naixença a la ciutat de Valls, i a partir d’ells, ampliar-la cap als seus contemporanis. A hores d’ara el fons compta amb més de tres-centes imatges, amb un pes important de l’obra dels Català.

 En la mostra que s’obre aquest divendres dia 22 d’abril, es presenta una selecció d’aquest fons, formada per un centenar d’imatges. L’exposició té cinc àmbits. El primer està format per instantànies de Francesc Català-Roca. El segon fa referència als fotògrafs que eren actius abans de la guerra, els quals ja va conèixer Català, com Agustí Centelles, Emili Godes, Joaquim Gomis i Otto Lloyd. El tercer àmbit recull els fotògrafs de la seva generació, molts dels quals li van reconèixer el seu mestratge. Aquí hi podem veure fotografies de Xavier Miserachs, Oriol Maspons, Ricard Terré, Joan Colom, Leopold Pomés, Colita o Pilar Aymerich. I el quart el conformen els fotògrafs que a partir dels anys setanta van voler fer fotografia creativa, com Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Toni Catany, Ferran Freixa, Humberto Rivas o Manel Esclusa, entre d’altres. Finalment, es mostren alguns dels fotògrafs del Camp de Tarragona, amb obra al Museu. Des de Pere Català Pic, Pere Català Roca, Agustí Gurí, Àngel Vidal o Benet Ibàñez, per citar-ne alguns vallencs, a Pep Borrrell, Josep M. Rivas Prous, Josep Branchat i Carles Fargas de Reus i Tarragona.

Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps. © Museu de Valls

Aquesta exposició forma part dels actes de commemoració a Valls de l’any Francesc Català-Roca, en el centenari del seu naixement. El Museu de Valls dedica ara una mostra als fotògrafs contemporanis del seu temps, que vol realçar el fons fotogràfic del museu.

Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps. © Museu de Valls

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.