La Fundació Domenys, de la mà de Jordi Savall, converteix el celler de Rocafort de Queralt en un gran espai cultural. - Cultura i Paisatge

La Fundació Domenys, de la mà de Jordi Savall, converteix el celler de Rocafort de Queralt en un gran espai cultural.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

La Fundació Domenys va tenir l’encert d’organitzar un acte cultural de primer nivell, aprofitant les instal·lacions de l’impressionant celler de Rocafort de Queralt per celebrar-hi un esdeveniment important: formalitzar la signatura d’un conveni de mecenatge per acompanyar durant les edicions del 2023 i 2024 el Festival Jordi Savall de música antiga que té lloc a Montblanc, i als monestirs reials de Poblet i Santes Creus. Els presidents de les dues fundacions, Magí Baltà i Jordi Savall, van signar també un conveni de patrocini per part de Fundació Domenys. El patrocini preveu que als concerts i activitats del Festival Jordi Savall de música antiga s’hi degustin els vins i caves Domenio, la marca de Cellers Domenys.

El músic Ferran Savall a Rocafort de Queralt ©Fundació Domenys
Jordi Savall a Rocafort de Queralt ©Fundació Domenys

El celler de Rocafort de Queralt, actualment gestionat per Cellers Domenys, és el primer que va projectar l’arquitecte Cèsar Martinell l’any 1918. L’acte de signatura va tenir lloc a la taula personal de Cèsar Martinell. El mobiliari, així com diversa documentació de l’arquitecte, va ser cedit el mes de juliol per la família de l’arquitecte. La cessió s’emmarca en el projecte de rehabilitació de l’edifici de Rocafort de Queralt, que preveu una part de museïtzació dedicada a Martinell. Precisament, aquest 2023 es commemora el 50è aniversari de la mort del prestigiós arquitecte vallenc.

La vetllada, a la qual van assistir prop de 200 persones, va incloure un concert de Ferran Savall i Darío Barroso. Posteriorment, s’hi va sumar el mestre Jordi Savall que va interpretar tres peces, per primera vegada a Rocafort de Queralt.

Signatura del conveni entre Fundació Domenys i Fundació CIMA de Jordi Savall a Rocafort de Queralt ©Fundació
Signatura del conveni entre Fundació Domenys i Fundació CIMA de Jordi Savall a Rocafort de Queralt ©Fundació Domenys

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.