Jugar amb foc: t’hi atreveixes? - Cultura i Paisatge

Jugar amb foc: t’hi atreveixes?

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Què té el foc que ens captiva i ens abdueix? Per què ens encisa tant que hi quedem absorts? Art que destrueix: pot ser bonica la destrucció?

L’exposició Jugar amb foc del Museu de la Vida Rural, a l’Espluga de Francolí,  aprofundeix en la temàtica del foc: la que ens permet cuinar, escalfar-nos, protegir-nos, experimentar, crear; i el seu poder destructiu, transformador: el foc desfermat és imparable. L’amenaça dels grans incendis forestals a conseqüència de l’actual gestió dels boscos, de l’abandonament de les zones rurals i de l’emergència climàtica ens posa en perill, i sembla que no fem o no podem fer res per aturar-ho. O potser sí?

Jugar amb foc: A cal Biel el foc és art (mireu el vídeo)

La mostra compta amb obres d’artistes com Josep Guinovart, Joan Brossa, Chema Madoz, Oliver Laxe, Marta Pruna o Palau Ferré, entre molts d’altres, amb un objectiu clar: provocar la reflexió al voltant de la relació de la humanitat amb el foc.

Jugar amb foc és la tercera exposició temporal que produeix íntegrament el Museu de la Vida Rural després de l’aprovació d’un pla estratègic que situa l’educació cultural per la sostenibilitat en l’eix de les seves actuacions en el context actual d’emergència permanent. 

Jugar amb foc, produïda pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i la Fundació Pau Costa. Jugar amb foc, l’exposició inaugurada a principis de 2020, s’allarga fins a Sant Joan de 2021.

© Fotografies i video: Museu de la Vida Rural

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.