La nova Catalunya Nova - Cultura i Paisatge

La nova Catalunya Nova

Editorial

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Ens hem proposat continuar entrant als racons més amagats d’aquesta Catalunya Nova per trobar les arrels, l’essència de la nostra manera de ser. Per força hi ha d’haver, en algun fons d’armari, una saba màgica que encara desconeixem. Qui sap si en els palaus medievals de Montblanc, alguns encara per descobrir, hi ha un vell tupí o un pot de vidre antic amb l’elixir de la Catalunya Nova: l’hem de trobar. Què s’hi amaga? Com és? Què fa que siguem tan tossuts i que estimem tant allò que és nostre, allò que ens volen prendre?

Aquestes i altres reflexions són les que ens han empès a anar una mica més lluny, a traspassar la porta que separa la vella i resignada passivitat, que podria esdevenir mòrbida, per remenar entre el nostre PATRIMONI, i explicar a tothom el fruit de la descoberta.

La nostra revista s’ha mantingut fidel als principis fundacionals tractant els temes de la nostra terra propera, amb persones d’aquí que parlen d’aquí. I ho continuarem fent, però amb més intensitat. És per aquest motiu que ens afanyarem en temes de recerca, treball feixuc però agraït com cap altre, de les arrels dels nostres pobles, dels nostres trossos, muntanyes i valls, dels nostres oficis, de les nostres tradicions, d’aquesta terra nostra que algú va batejar, amb encert, la Catalunya Nova.

Amb aquest número, l’onzè de la nostra llarga història, encetem un nou camí, una nova singladura absolutament prevista i programada. A partir d’ara mateix, s’obre al món el portal culturaipaisatge.cat amb més de dos-cents articles en format PDF, els mateixos que s’han publicat en paper a la nostra revista durant aquests primers deu anys. Successivament la nova culturaipaisatge.cat s’anirà ampliant amb articles i reportatges, dissenyats expressament per aquest nou format editorial.

Aquest important pas endavant el fem gràcies a l’impuls dels nostres lectors, a la generositat dels nostres col·laboradors, dels autors dels textos i de les imatges que els acompanyen, i especialment al suport dels nostres anunciants i patrocinadors.

Encetem la nostra pròpia revolució: ens hem proposat descobrir la Catalunya Nova que s’ha mantingut amagada de la quotidianitat, de la qual hauria de ser protagonista. Ens hem proposat despertar l’interès per allò que és nostre, i publicar-ho a Cultura i Paisatge i a culturaipaisatge.cat. I ho farem sense concessions: les revolucions es fan sense demanar permís, precisament perquè aquell que ens l’hauria de concedir no en vol de revolucions, no li convenen.

Aquesta és la feina que ens hem encarregat: des dels nostres fonaments, ajudar a construir aquesta nova Catalunya Nova.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.