La reivindicació rural del pintor cubista Palau Ferré s’exposa a l’MVR - Cultura i Paisatge

La reivindicació rural del pintor cubista Palau Ferré s’exposa a l’MVR

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

L’exposició Palau Ferré. Essència vitalista ofereix una mirada panoràmica de la reivindicació rural de l’artista montblanquí a través d’olis, ceres, tintes xineses, ceràmiques i escultures, a més de litografies i de documents històrics d’hemeroteca.

La mostra instal·lada al Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla posa de manifest que el pintor cubista Maties Palau Ferré (1921-2000) era un enamorat de la seva terra. A més, la projecció internacional de la seva trajectòria artística va refermar encara més aquest vincle amb el territori i la seva gent. «La Conca de Barberà, a l’aïllar els sorolls exteriors, guarda per a nosaltres la pau del cel immaculat, i els camps donen als fruits la plenitud de l’essència», remarcava el pintor cubista. Gràcies a aquesta nova exposició, es pot redescobrir l’art i el pensament del pintor, així com el nexe de la humanitat amb la natura i la pau a través de la mirada lluminosa de l’artista i la vivesa dels colors que empra a les seves teles.

La Generalitat de Catalunya va declarar el 2021 com a Any Palau Ferré. En aquest marc s’han organitzat un total de 20 exposicions temàtiques diferents en museus i espais culturals i 100 actes territorials arreu del país en col·laboració amb ajuntaments, biblioteques i entitats.

L’exposició es podrà veure al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) fins al 23 de gener de 2022.

Exposició Palau Ferré. Essència vitalista al Museu de la Vida Rural

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.