La revista Cultura i Paisatge a l'Institut d'Estudis Catalans - Cultura i Paisatge

La revista Cultura i Paisatge a l’Institut d’Estudis Catalans

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

La presentació de la revista Cultura i Paisatge num. 16 va anar de la mà de l’associació Amics de l’Art Romànic, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

L’acte, que va tenir un gran èxit d’assistència, es va dur a terme a la sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans que es va omplir de gom a gom amb més de 90 assistents vinguts d’arreu.

Tots els assistents es van poder endur un exemplar de la revista.

Ahir, 12 de febrer de 2024, a les 7 de la tarda, a Barcelona, es va presentar el número 16 de la revista Cultura i Paisatge a la ruta del Cister, per primera vegada en seu acadèmica, a la sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) de la mà dels Amics de l’Art Romànic (AAR)

L’acte el va presentar el president de l’AAR Joan Valero que va dirigir unes paraules d’agraïment als assistents que omplien la sala, principalment membres dels Amics de l’Art Romànic, de l’IEC i col·laboradors de la revista vinguts expressament per aquest acte.

El Joan Valero va cedir la paraula al director i editor de la revista, Josep M Rovira i Valls que va explicar com va néixer la revista i la seva evolució, amb detalls sobre l’edició i la manera de treballar amb els col·laboradors; fent un agraïment especial a les institucions, entitats i anunciants que fan possible l’edició de la revista.

En paraules de Josep M Rovira “CULTURA I PAISATGE ho som tots. Tots els que ens estimem el nostre territori i no parem de tenir-ne cura i promocionar-lo; protegint-lo amb institucions vives i actives que són capaces de fer una feina excel·lent; difonent la nostra història, l’art, l’artesania, els costums i les tradicions. CULTURA I PAISATGE som tots i cada un dels que avui formeu part activa d’aquesta fantàstica terra que hem triat per viure”.

Francesca Español, Josep M Rovira i Josep M Sans Travé. 12 de febrer de 2024
Presentació Cultura i Paisatge #16. Amics de l'Art Romànic -Institut d'Estudis Catalans. 12 de febrer de 2024

A continuació, el Dr. Josep M Sans Travé va fer la glossa d’una part dels articles de la revista, principalment els de caràcter històric destacant les aportacions de la revista al coneixement de Jaume Conesa i als articles dedicats al rector de Vallfogona i al Museu Casteller de Catalunya inaugurat recentment a Valls. Posteriorment, la Dra. Francesca Español Bertran, ho va fer dels articles i col·laboracions del vessant artístic posant espacial èmfasi en l’article dedicat a l’arquitectura del Cister, al que glossa la creativitat de Bigas Luna, Rafel Bartolozzi i Josep Borrell Garciapons, al treball sobre Francesc Galofre Oller, i també a un dels articles principals de la revista dedicat al mausoleu de Joan d’Aragó a la Catedral de Tarragona. Ambdues intervencions van ser molt aplaudides sobretot per la precisió, la mestria i el detall de les explicacions d’ambdós conferenciants.

Entre altres persones hi van assistir l’Hble. Joan Maria Pujals, l’Ambaixador Senén Florensa, Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç de Terrassa, els membres del Consell Assessor de la revista: Francesca Español, Josep M Sans Travé, Joan Rendé, Josep M Vallès, Joan Salvadó Rovira, Rafel Fortuny i Mar Calbet; i diversos autors i col·laboradors de la revista: com Josep Borrell Garciapons, Lluïsa Soaz, Oriol Pérez de Tudela, Ignacio Sánchez Zárate, Sebastià Sánchez Sauleda, Marta Segarra de l’ABSC de Santes Creus, molts socis dels Amics de l’Art Romànic, també de l’Institut d’Estudis Catalans, acadèmics i professors, i molts amics de Cultura i Paisatge vinguts expressament de les nostres comarques.

Des de la revista Cultura i Paisatge volem expressar el nostre més sincer agraïment als Amics de l’Art Romànic i a l’Institut d’Estudis Catalans per l’oportunitat que ens han brindat de presentar la nostra revista en seu acadèmica, un privilegi que ens esperona a continuar fent la nostra feina als costats de tots els nostres col·laboradors.

Presentació Cultura i Paisatge #16. Amics de l'Art Romànic -Institut d'Estudis Catalans. 12 de febrer de 2024
Sala Pere i Joan Coromines de l'Institut d'Estudis Catalans. 12 de febrer de 2024
Sala Pere i Joan Coromines de l'Institut d'Estudis Catalans. 12 de febrer de 2024
Senén Florensa, Joan Maria Pujals i Josep M Rovira. 12 de febrer de 2024
Presentació Cultura i Paisatge #16. Amics de l'Art Romànic -Institut d'Estudis Catalans. 12 de febrer de 2024

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.