L'eclosió de Francesc Català Roca a la REVISTA d'Albert Puig Palau (1952) - Cultura i Paisatge

L’eclosió de Francesc Català Roca a la REVISTA d’Albert Puig Palau (1952)

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El primer número de Revista. Semanario de Actualidades, Artes y Lettras, va aparèixer a Barcelona el 17 d’abril del 1952. La iniciativa, que oferia una alternativa a Destino, el setmanari cultural més prestigiós del moment, va ser promoguda per Albert Puig Palau, el cèlebre tio Alberto de la cançó de Serrat.

Des del primer número, Francesc Català-Roca hi té una presència destacada com a fotògraf de la publicació. Sota la capçalera, amb el nom de Revista escrit en la cal·ligrafia ben reconeixible de Salvador Dalí, hi ha una fotografia de Català-Roca on es veu una taula amb un exemplar de la maqueta de la coberta de la revista a sobre. La taula està situada al balcó d’un edifici alt i darrere hi apareix el paisatge urbà de la ciutat comtal. Al peu de foto podem llegir el text següent:

«REVISTA mira a los barrios más barceloneses de Barcelona, con el mar por horizonte y la mole de Montjuich coronada por su Castillo vigilante sobre el Mediterráneo. El tema de esta magistral fotografía de Catalá-Roca, tomada desde nuestra Redacción, es simbólico del amor que nuestro semanario siente hacia los va- lores auténticamente nuestros, representados por la vieja colina, ayer romana, hoy coronada por la Seo. Y el mar latino, al borde del cual, la columna, desvaída por la distancia del monumento a Colón, señala todavía caminos de afán y de empresa.»

Podeu continuar llegint l’article sencer, aquí

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.