El Museu de la Vida Rural incorpora una signoguia per facilitar la visita a persones amb sordesa - Cultura i Paisatge

El Museu de la Vida Rural incorpora una signoguia per facilitar la visita a persones amb sordesa

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, un dels millors equipaments culturals de La Ruta del Cister, compta amb una signoguia per tal de facilitar la visita a les diferents sales del museu a persones amb dificultat auditiva. És un projecte que s’ha desenvolupat amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural gràcies a la iniciativa VisitMuseum. D’aquesta manera, el museu situat a l’Espluga de Francolí continua treballant perquè l’equipament sigui accessible i inclusiu.

Una signoguia és un dispositiu electrònic portàtil d’ús individual destinat a les persones sordes, que, a través de vídeos en llengua de signes i subtitulat, proporciona informació en la visita a una exposició.

La signoguia té un format audiovisual i a través d’un conte explicat en llenguatge de signes, el visitant pot anar seguint el mateix relat en què es basa La capsa de l’àvia, un altre recurs educatiu de l’MVR. S’explica el descobriment que fa la Marta dels escrits i records que la seva àvia conservava en una antiga capsa de carquinyolis; en aquest cas a través d’onze càpsules audiovisuals.

Per fer la visita amb la signoguia, el visitant pot descarregar-se l’app Visitmuseum abans de la visita o en arribar a l’MVR, on hi ha zones wifi. També es pot consultar a través de la pàgina web. Aquest nou recurs se suma a l’audioguia que es pot trobar en català, castellà, anglès i francès.

Un museu accessible

L’objectiu d’aquest servei gratuït és fer més accessible el patrimoni que conserva el Museu de la Vida Rural, en aquest cas a les persones sordes. A més, l’MVR forma part d’Apropa Cultura, una iniciativa que treballa per millorar la vida de les persones en situació en risc d’exclusió social o amb discapacitat a través de la cultura. En el marc d’aquest programa, el museu ofereix una visita guiada, l’audioguia La capsa de l’àvia i les activitats educatives Herbari fotogràfic, Conreant futur, Els secrets del bosc i un taller de cuina sostenible, totes les propostes adaptades a les necessitats de les persones.

 

Per a més informació: museuvidarural.cat

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.