"Please don't smile", de Frank Horvat, nova exposició de fotografia al Castell de Vila-seca - Cultura i Paisatge

“Please don’t smile”, de Frank Horvat, nova exposició de fotografia al Castell de Vila-seca

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

L’exposició “Please don’t smile” és una retrospectiva d’un dels fotògrafs més icònics de la segona meitat del segle XX, l’italofrancès Frank Horvat (Abbazia (Itàlia), l’actual Opatija (Croàcia), 1928 – Boulogne-Billancourt, França 2020). L’exposició forma part del conveni de col·laboració de l’Ajuntament de Vila-seca amb la Fundació Antoni Vila Casas.

La producció de Frank Horvat és heterodoxa i inclassificable, on la dona i la moda hi juguen un paper cabdal. Gran part de la vida artística i professional d’Horvat va transcórrer entre models, a la recerca del gest perfecte, de l’instant que va captivar les portades de les revistes de moda més prestigioses. De fet, va ser dels primers fotògrafs que va canviar el plató pel carrer, amb la qual cosa va dotar les seves fotografies d’una aura de modernitat.

Frank Hovart. Sauxillanges, France, for Elle, Auvergne village issue with Marla Scarafia 1960.

Natàlia Chocarro, assessora d’art de presidència de la Fundació Antoni Vila Casas, ha explicat que “aquest és un dia especial per a tot l’equip de la fundació, ja que és la primera exposició que realitzem sense la presència del Sr. Antoni Vila Casas, que ens va deixar fa poques setmanes”. La mateixa Chocarro, que ha coordinat tots els espais i detalls de l’exposició, ha volgut recordar l’amistat entre ambdós col·leccionistes, Antoni Vila Casas i Frank Horvat, que es van conèixer a París l’any 1999 i on va iniciar una estreta col·laboració.

Joan Torras, director General de la Fundació Antoni Vila Casas. Manuela Moya, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vila-seca. Natàlia Chocarro, assessora d’art de Presidència de la Fundació Antoni Vila Casas

Durant la presentació, la regidora Manuela Moya ha lloat la col·laboració amb la Fundació Antoni Vila Casas, que amb sis exposicions en els darrers quatre anys, han convertit el Castell de Vila-seca en un centre cultural de referència al Camp de Tarragona.

Joan Torras, director General de la Fundació Antoni Vila Casas, ha destacat la figura d’aquest fotògraf molt valorat per la Fundació Antoni Vila Casas, ja que aquesta exposició va ser ideada i dirigida per Antoni Vila Casas i el mateix Frank Horvat l’any 2018.

L’exposició, “Please don’t smile”, del fotògraf Frank Horvat, composta per una setantena de fotografies captades entre el 1946 i el 1989, es podrà visitar fins al 19 de maig de 2024 al Castell de Vila-seca.

Natàlia Chocarro, assessora d’art de Presidència de la Fundació Antoni Vila Casas

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.