Presentem les Masterpieces del Cister - Cultura i Paisatge

Presentem les Masterpieces del Cister

És un recull de 100 obres d'art que formen part del nostre patrimoni més proper, seleccionades per l'historiador de l'art Damià Amorós i Albareda.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Cada setmana es presentarà una peça nova a la pàgina d’inici de www.culturaipaisatge.cat, edició digital de la revista Cultura i Paisatge. Aquesta peça formarà part de la secció Masterpieces, situada a la barra superior del web.

Selecció i criteri

La idea principal de Cultura i Paisatge és la de potenciar les grans obres mestres que es troben als pobles de les nostres comarques, de les quals se’n fa poca difusió. La selecció que van treballar inicialment l’historiador de l’art Damià Amorós i Josep M Rovira, director de la revista, era la de mostrar les peces més desconegudes, al costat de les obres que no es poden deixar de veure si un es mou pel territori Cister, les “imperdibles” en paraules de Damià Amorós.

És important mostrar les peces que serven els monuments més emblemàtics, però també cal donar a conèixer aquelles obres d’art que són gairebé desconegudes, i fins i tot aquelles que, per circumstàncies diverses no es poden veure al seu lloc original.

Aquesta és una de les particularitats de la col·lecció: donar a conèixer algunes de les obres que no es poden veure al lloc on eren originalment, però que sortosament no han desaparegut. N’hi ha que són lluny de casa nostra, formant part de museus i col·leccions internacionals. D’altres, en canvi, són a museus i col·leccions més propers, i ho desconeixem.

Les primeres 100 Masterpieces del Cister aniran acompanyades d’una breu fitxa tècnica i d’un comentari de Damià Amorós i Albareda.

Logo Masterpieces

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.