Ja ha sortit la revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister, número 16. - Cultura i Paisatge

Ja ha sortit la revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister, número 16.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Valls, dimarts, 19 de desembre de 2023

La revista d’estudi i promoció del patrimoni, de més prestigi cultural i patrimonial, Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister, anuncia que la seva edició anual en paper ja es pot trobar als quioscos i està disponible per a la compra en línia. Es tracta del número 16 que correspon a l’any 2023, tot i que apareix amb un retard d’un mes sobre el calendari previst.

Seguint en la seva línia editorial habitual, la revista ofereix als lectors una visió rica i aprofundida del patrimoni cultural i paisatgístic que defineixen les comarques properes que integren la Ruta del Cister i el Camp de Tarragona, amb alguna sorpresa que ultrapassa les fronteres conegudes del nostre territori Cister com és l’article “L’essència de l’arquitectura del Cister” d’Ignacio Sánchez Zárate o un calendari de matances insular relatat per Oriol Pérez de Tudela.

Com sempre la revista inclou articles molt interessants, imatges impressionants i col·laboracions d’experts reconeguts en cada matèria; aquesta edició no defraudarà les expectatives dels amants de la cultura, la història, l’art i la bellesa natural com un passeig pel Francolí, el riu sense preses i sense presses que ens porta Màrius Domingo de Pedro; alguns indrets interessants del nostre entorn que cal redescobrir; sense deixar de banda l’entorn del Cister amb contingut gastronòmic, enològic i turístic habitual.

Aquesta edició, precedida per un pòrtic que l’exconseller Joan M Pujals dedica a Narcís Oller; no s’ha deixat escapar algunes de les efemèrides i commemoracions que ens toquen més a prop com els aniversaris dedicats a Josep Vallverdú, Lluís Domènech i Montaner i el Rector de Vallfogona; la inauguració del Museu Casteller de Catalunya a Valls; el Festival Jordi Savall a La Ruta del Cister i la preservació del patrimoni i la memòria al Museu del Port de Tarragona.

Alguns dels plats forts de la revista són: el treball acurat sobre Jaume Conesa, montblanquí il·lustre del segle XIV, fundador de la prosa narrativa catalana, elaborat per Josep Maria Sans Travé i Lola Badia; i dos articles preciosos de la Dra. Francesca Español: el sepulcre monumental de l’arquebisbe Joan d’Aragó, a la catedral de Tarragona i la recerca d’un reliquiari de Sant Joan de Valls a la Wyvern Collection.

També en el camp de la història de l’art presentem al pintor Francesc Galofre Oller de la mà de Sebastià Sánchez Sauleda; i un article força desconegutdedicat a Bigas Luna, Rafael Bartolozzi i Josep Borell tres grans exponents de l’esperit creatiu del Camp de Tarragona.

En el vessant d’arqueologia, presentem la sala de gravats prehistòrics de la Cova d’en Peixet a La Febró, fet per l’equip que la va descobrir i un treball sobre el jaciment del Vilar de Valls de la mà de la M. Ester Fabra Salvat.

Qui ho desitgi pot adquirir la revista tant als quioscos com a través de la plataforma de venda en línia cisterbooks.cat

L’equip de redacció agraeix la paciència dels lectors durant aquest petit retard i espera que aquesta edició sigui satisfaci les expectatives d’aquells que comparteixen la passió per la riquesa cultural i natural de la Ruta del Cister.

Per a més informació, contacteu amb:

Mar Calbet: mar@tgd.cat

Sobre “Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister

La revista “Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister” és un projecte dedicat a estudiar i promoure la riquesa cultural, patrimonial i paisatgística del nostre país. La revista s’ha convertit en la publicació de més prestigi cultural i patrimonial de la Ruta del Cister. És activa a internet, de forma periòdica amb actualitzacions setmanals (+ de 1000 lectors mensuals); editem un butlletí mensual en format de subscripció en línia (+ de 800 subscriptors en línia); i una vegada l’any fem una edició de 130 pàgines, en paper, d’alta qualitat tant gràfica com fotogràfica (edició de 5.000 exemplars).

La revista ofereix una visió crítica, analítica i acurada dels temes que tracta, intentant fer recerca d’allò més desconeguda, però també analitzant, des d’un punt de vista acadèmic, de tot allò que ens fa únics, amb l’objectiu de preservar i enriquir el nostre llegat per a les generacions futures. El lema de la revista és: Els d’aquí ens hem de cuidar del d’aquí.

Formen part del CONSELL ASSESSOR: Josep M. Sans Travé, Francesca Español Bertran, Joan Papell i Tardiu, Valentí Gual Vilà, Joan Rendé i Masdéu, Joan Salvadó Rovira, Àngel Segarra i Ferré, Ramon Viñas Vallverdú, Josep M. Vallès i Martí, Rafel Fortuny i Balcells, Mar Calbet i Vey i Josep M. Rovira i Valls que, a la vegada és el director i editor de la revista.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.