Sant Jordi torna a Montblanc - Cultura i Paisatge

Sant Jordi torna a Montblanc

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

La representació de la llegenda de Sant Jordi, la llegenda més popular de Catalunya, torna a Montblanc amb més sentit que mai: el cavaller té la responsabilitat de destruir el mal i alliberar el poble de la cruel penyora a la qual està sotmès.

Enguany, com quan el drac amenaçava la vila, no hi haurà actes pels carrers. No obstant això, Montblanc planta cara a l’adversitat i crida Sant Jordi a instaurar la nova normalitat.

La Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc és l’acte més rellevant de representació històrica de la Ruta del Cister i de tots els que es fan a Catalunya. En aquesta 34a edició està previst que la vila de Montblanc es torni a vestir de medieval com ho ha fet sempre i torni a sentir, com sempre, que durant una setmana és la capital de la Catalunya medieval.

Per a més informació entreu al web de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi: www.setmanamedieval.cat

La Setmana Medieval d’enguany començarà aquest dijous, 22 d’abril, amb el tradicional pregó que enguany farà la periodista montblanquina Candela Figueras. L’endemà Diada de Sant Jordi, amb format reduït i amb reserva d’entrades, obrirà el mercat i la mostra d’oficis al al voltant de l’antiga església de Sant Francesc. La tradicional Representació de la Llegenda de Sant Jordi al Foradot, es farà a les 9 del vespre, en una única sessió i amb un aforament de sis-centes persones.

Dissabte al migdia tindrà lloc la tradicional Entrega de la Rosa a la Princesa, Al vespre es donarà pas al nou espectacle Nit trobadoresca, que fusiona la part teatralitzada del Sopar Medieval i de les Rondes Trobadoresques.  La cloenda es farà diumenge amb el nou espectacle La nostra normalitat. En el transcurs de l’acte es lliurarà l’espasa d’honor de l’Associació Medieval al Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Programa complet: https://setmanamedieval.cat/pdfs/programa2021.pdf

Creativitat i producció km 0 per Sant Jordi

La Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi és una història dirigida al públic infantil que explica en sis capítols la llegenda tradicional amb una visió de gènere modernitzada. Creada per la Factoria Bram, amb música i text de Jordi Cartañá i amb les veus de Joan Reig i Maria Jacobs. L’edició impresa està feta amb il·lustracions de Laura Magrinyà. La cantata ja es pot veure al canal de YouTube de la Factoria Bram.

Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi

Roda de premsa de presentació de la 34a Setmana Medieval. Hi apareixen: Maties Martí (president de l’Associació Medieval), Josep Andreu (alcalde de Montblanc), Cesc Viñas (regidor de Relacions amb l’Associació Medieval), Carla Farré (Princesa), Marc Català (Sant Jordi), Victòria Mateu (Reina), Salvador Masdeu (Rei). Autoria: Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.