Terrània, Premi Nacional d’Artesania - Cultura i Paisatge

Terrània, Premi Nacional d’Artesania

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

El prestigiós certamen anual de ceràmica, TERRÀNIA, organitzat per l’Ajuntament de Montblanc ha rebut el Premi Nacional d’Artesania, en la categoria Prestigia, pels 20 anys de trajectòria en la promoció i difusió de la ceràmica artística internacional a Catalunya.

Terrània és el Festival Internacional de Ceràmica més prestigiós de Catalunya i un dels més reconeguts d’Europa. Se celebra cada any el mes de setembre a Montblanc, al recinte de l’antic convent de Sant Francesc i a diversos espais expositius de la capital de la Conca de Barberà. Cada any hi participen ceramistes provinents de diversos països d’Europa, i s’hi fan tota mena d’activitats, professionals i lúdiques amb la ceràmica com a protagonista. Després de vint edicions el festival, que en realitat també és una gran fira on es poden comprar peces de gran bellesa i qualitat artística, s’ha convertit en una cita obligada pels amants de la ceràmica de Catalunya. Gràcies al treball dels ceramistes organitzadors i a l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Montblanc, podem afirmar que Terrània és el certamen d’artesania que millor promociona la ceràmica artística al nostre país i a Europa.

És per aquest motiu que, el dilluns 19 de febrer, se li va atorgar el Premi Nacional d’Artesania en la categoria Prestigia. L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, va rebre el guardó de mans del Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, en un acte que tingué lloc al Palau de la Generalitat i en el qual també va assistir el Molt Honorable conseller Roger Torrent. El Premi Nacional d’Artesania és el màxim reconeixement de país en matèria de promoció i difusió de l’artesania

Pere Aragonès, Oriol Pallissó i Roger Torrent. Lliurament-Premi-Naciona d'Artesania. 19 de febrer de 2024.
Lliurament-Premi-Naciona d'Artesania. 19 de febrer de 2024.
Terrània, 2023 © Foto: Cultura i Paisatge

Els Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya tenen com a objectiu donar reconeixement a les persones i empreses artesanes que s’hagin distingit en la producció, el disseny, la qualitat, la formació, la promoció, la comercialització, la difusió, la valoració i/o el prestigi de l’artesania catalana.

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, com a organitzadora del festival, va presentar la candidatura per la coincidència dels 20 anys de trajectòria del festival. Aquest premi, doncs, és el colofó ideal per posar fi als actes de celebració de la vintena edició de Terrània. Fa just un any arrencà la commemoració amb un vídeo produït amb l’objectiu de presentar el festival a partir de l’opinió que se n’han fet al llarg del temps els ceramistes i els professionals vinculats a la ceràmica a Catalunya.

Vídeo TERRÀNIA 20 ANYS

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc i els ceramistes de la Conca de Barberà, organitzadors de Terrània, aviat presentaran el cartell de la 21a edició del festival. El cartell i l’exposició central es dedicaran al ceramista montblanquí, establert a l’Empordà, Ramon Fort.

Terrània, 2023 © Foto: Cultura i Paisatge
Terrània, 2023 © Foto: Cultura i Paisatge

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.