Una immensa enciclopèdia etnològica, en línia - Cultura i Paisatge

Una immensa enciclopèdia etnològica, en línia

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Aquesta nou portal representa una gran ajuda com a eina d’ús i consulta per tots aquells que fan recerca etnològica i pot significar un gran pas endavant a l’hora de definir els objectes, el seu nom i l’ús al qual estava destinat.

El Museu de la Vida Rural digitalitza la seva col·lecció i l’obre a tothom amb un cercador que permet consultar en línia una mostra significativa dels més de 5.000 objectes inventariats de la col·lecció de l’MVR. L’objectiu de la nova aposta del Museu de la Vida Rural és posar al servei de les generacions actuals i futures la seva col·lecció etnològica.

El Museu completa així la primera fase d’un procés de digitalització de la seva col·lecció, una de les més extenses del país de naturalesa etnològica, formada per objectes i un extens arxiu fotogràfic, audiovisual, documental i sonor, que anirà ampliant, any rere any, les peces digitalitzades.

La col·lecció que es pot visitar a través de la seva exposició permanent i que ara també es pot consultar en línia a través de https://museuvidarural.cat/colleccio.

L’objectiu de la nova aposta del Museu de la Vida Rural és posar al servei de les generacions actuals i futures un patrimoni material i immaterial que testimonia com era la vida al món rural abans de la segona revolució industrial i que ens ajuda a comprendre el present i ens permet imaginar futurs més sostenibles. Per altra banda, l’MVR també es planteja que la col·lecció en línia esdevingui un reclam per atraure visitants al Museu i assistents a les activitats que organitza regularment, totes elles vinculades a la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural. Seguint el leitmotiv «Per saber on anem, cal saber d’on venim», el propòsit de la col·lecció en línia busca afavorir la interconnexió entre generacions: la dels avis i àvies que mantenen el vincle amb el passat i la dels joves que el necessiten per afrontar una transformació més conscient i sostenible del món.

El Museu de la Vida Rural es converteix així en un dels primers a utilitzar un programari de codi obert per digitalitzar la seva col·lecció. Dédalo és una solució global, lliure i oberta per crear i compartir arxius culturals que també ha permès la producció d’altres propostes de l’MVR com l’exposició en línia Jugar amb foc.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.