Paisatge Viladot al Museu de la Vida Rural - Cultura i Paisatge

Paisatge Viladot al Museu de la Vida Rural

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

L’any 2022 se celebra l’Any Guillem Viladot (Agramunt 1922 – Barcelona 1999) escriptor prolífic i creador polifacètic que va festejar i excel·lir en múltiples llenguatges artístics: el poètic, el literari, l’experimental, el periodístic o el plàstic.

En el marc del centenari del seu naixement, el Museu de la Vida Rural i la fundació Lo Pardal d’Agramunt presenten una exposició que mostra l’ús del paisatge agramuntí en la seva obra. Per fer-ho, se centra en la producció més plàstica del poeta de Riella. Una obra plàstica que, segons el mateix autor, no va deixar mai de ser una producció poètica. És a dir, poemes que en molts casos guanyaven volum gràcies als objectes que contenien. Des d’aquesta perspectiva, i tot fent un repàs de la seva trajectòria, trobarem quatre maneres en què Viladot ha representat o inclòs el paisatge riberenc dins de les seves produccions més plàstiques.

A «Paisatge Viladot» veurem com l’artista no deixa mai d’incorporar el món que l’envolta, el seu món, a la seva obra. Ho fa portant el paisatge agrari, natural o domèstic al centre de la seva producció poètica. Gràcies a ell, el nostre entorn/món deixa la seva quotidianitat per aconseguir un nivell poètic que ens ajuda a entendre’l, a mirar-lo i a estimar-lo tot creant un Paisatge Viladot.

Exposició «Paisatge Viladot»
Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla
Del 16 de juliol al 25 de setembre de 2022

Viladot, l'Espluga de Francolí
Exposició «Paisatge Viladot» Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla
Viladot, l'Espluga de Francolí
Exposició «Paisatge Viladot» Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla

Cartell i programa d’actes de la desena edició del RUSC, Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí de juliol i agost de 2022

RUSC, l'Espluga de Francolí
RUSC, Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí de juliol i agost de 2022 Museu de la Vida Rural. Fundació Carulla

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.