Quatre propostes singulars, de cultura i paisatge - Cultura i Paisatge

Quatre propostes singulars, de cultura i paisatge

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Us proposem quatre propostes lligades a la cultura i al paisatge de les nostres comarques, amb la clara intenció de fer-vos passejar pel nostre territori, coneixent alguns elements culturals, patrimonials i naturals notables com el tossal Gros, Sant Magí de la Brufaganya, i les ciutats de Tàrrega i Valls.

Sant Magí de la Brufaganya (Pontils)

Es tracta d’un indret eremític força desconegut, tot i la popularitat i el renom que li ha donat el fet que des de Tarragona, cada any a l’agost, hi van a buscar l’aigua per commemorar l’onomàstica del Sant. S’hi accedeix el cotxe des de Pontils. Podeu veure el templet o capella de les fonts de Sant Magí; pujar fins al Santuari on s’hi celebra cada any un prestigiós festival de música clàssica; i, a mitja muntanya la cova on, segons la llegenda, sojornà el sant al segle IIIr.

Templet o capella de les fonts de Sant Magí de la Brufaganya, a Pontils. © Fotografia: Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn (Santa Coloma de Queralt)

El tossal Gros (867 m)

És un dels cims emblemàtics de la Ruta del Cister. És el punt més alt de la serra de Miramar, límit geogràfic de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, amb vistes espectaculars a ambdues comarques. S’hi pot accedir des de Prenafeta, Figuerola del Camp, Cabra del Camp o Barberà de la Conca. És recomanable deixar el cotxe en algun d’aquests pobles i fer el trajecte pels camins senyalitzats.

El tossal Gros. © Fotografia: Josep M Rovira

Santa Maria de l’Alba, a Tàrrega

És un dels temples més notables de la Ruta del Cister. Projectat per l’arquitecte vallenc fra Josep de la Concepció, conegut com el Tracista, al segle XVII. Al seu interior, els frescos del pintor targarí Josep Minguell, converteixen l’església en un dels exemples més notables de l’art català del segle XX.

Santa Maria de l'Alba, a Tàrrega. © Fotografia: Josep M Rovira

Exposició Autoretrats, de Francesc Català Roca, al Museu de Valls

El 2022 és l’any dedicat a Francesc Català Roca i la ciutat de Valls n’és una necessària protagonista. Aquesta setmana santa podeu veure, al vestíbul del Museu de Valls l’exposició Autoretrats.

Exposoció Autoretrats de Francesc Català Roca, al Museu de Valls. © Fotografia: Josep M Rovira

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.