La sorprenent Sala Capitular del Monestir de Santa Maria de Vallbona - Cultura i Paisatge

La sorprenent Sala Capitular del Monestir de Santa Maria de Vallbona

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Un dels espais que més afecta la retina del visitant del monestir de Vallbona és la seva Sala Capitular, per tres aspectes que li donen unes característiques originals i que la diferencien en certa manera de les dels altres dos monestirs germans de la Catalunya Nova, Poblet i Santes Creus.

La Sala Capitular del monestir de Vallbona representa una de les joies més preuades del cenobi per la seva arquitectura i  pels seus elements artístics. Ja  hem avançat la seva especial situació dins el complex monacal, en l’angle que formen el braç meridional  del transsepte  i el mur sud de l’església monàstica, a l’ala oriental del claustre. En aquest espai hi destaquen aquests elements: la  seva forma constructiva i les dimensions   de l’estança; la portalada d’entrada; les lloses sepulcrals d’algunes abadesses; l’enrajolat del terra de la sala , la Mare de Déu que la presideix i la portalada d’ingrés.

Aquest article analitza cada un d’aquests elements i, a més facilita una descripció inèdita de cada una de les lloses sepulcrals.

(podeu llegir l’article sencer, obrint l’enllaç adjunt)

Portalada gòtica d'accés a la Sala Capitular del Monestir de Santa Maria de Vallbona © Foto: CiP / Elena Milà

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.