Per què coi fem carbó vegetal si ja tenim la llenya? - Cultura i Paisatge

Per què coi fem carbó vegetal si ja tenim la llenya?

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.

Amb aquest parell d’articles, relacionats amb el treball de Manel Martínez sobre el Bosc de Poblet, publicat en aquesta mateixa revista, ens endinsem en el món del carboneig. Què és el carboneig? Qui eren i on actuaven els carboners? Què era i com funcionava una carbonera? I potser el més desconegut de tothom: per què fem carbó vegetal si ja tenim la llenya?

Aquestes i altres incògnites les podeu descobrir en l’article sobre la carbonització de la llenya de Joan Salvadó Rovira i en l’article El Carboneig al Bosc de Poblet de Manel Martínez.

L’article del Bosc de Poblet, sencer.

Bosc de Poblet - Cultura i Paisatge
Article de Manel Martínez publicat a la revista Cultura i Paisatge, número 14.

Obteniu actualitzacions en temps real directament al vostre dispositiu, subscriu-vos ara.